Rask navigasjonsmeny :

 1. Gå til innhold
 2. Gå til de viktigste delene menyen
 3. Gå til søkeverktøyet
 4. Gå til hjelp
 5. Gå til modul
 6. Gå til listen over hurtigtastene

Hjelp-menyen :

 1. Sanofi verden |
   
 2. Våre nettsider |
   
 3. Gruppe nettsteder |
   
 4. Kontakt oss |
 5. Sidekart |
 6. Hjelp
 1. Skriftstørrelse

  Redusere skriftstørrelsen Øk skriftstørrelsen  
 
 

Om oss

Kontakt oss

Sanofi

Prof. Kohtsvei 5-17
1366 LYSAKER

Tel.: 67 10 71 00
Fax : 67 10 71 01

Kontaktperson for pasientorganisasjoner: Medisinsk direktør Synnøve Jespersen

For spørsmål om våre produkter kontakt oss på med. info telefon:
46 91 80 01 (10 - 14)
medinfo-norge@sanofi.com

Innhold :

Vår historie

Sanofi ble dannet i 2004 ved sammenslåing av Sanofi-Syntélabo og Aventis Pharma.

 

Sanofi-Syntélabo

Sanofi-Syntélabo ble etablet i 1999 da Sanofi, som var en del av Total, slo seg sammen med Syntélabo, som var en del av L’Oreal. Sanofi ble startet av det statlige eide franske oljeselskapet Total (da Aquiaine) i 1973. I starten hadde Sanofi en bred portefølje, fra mat, landbruksprodukter og parfyme til legemidler. Inntekter fra ost, fisk og parfyme ble brukt til forskning og uvikling av nye ledemidler. I løpet av 1990-tallet kjøpte Sanofi seg opp i legemiddelbransjen og vokste til å bli Frankrikes nest største legemiddelselskap, og da de i 1999 kjøpte Syntélabo, ble selskapet et av verdens 20. største legemiddelselskap.

Aventis Pharma

Legemiddelselskapet Aventis Pharma ble etablert i desember 1999 da Hoechst Marion Roussel slo seg sammen med det franske legemiddelselskapet Rhone-Poulenc Rorer. Franske Rhone-Poulenc hadde røtter tilbake til 1928. Hoechst Marion Roussel på sin side var et resultat av en sammenslåing av tyske Hoechst, franske Roussel Uclaf og det amerikanske selskapet Marion Merrell Dow. Hoechst var opprinnelig et tysk kjemikalieselskap med røtter tilbake til 1863.

Sanofi-aventis historikk

Sanofi har blitt dannet gjennom fusjoner og oppkjøp av et stort antall farmasøytiske selskaper, hovedsakelig familievirksomheter. Takket være sterke europeiske røtter og internasjonal erfaring, er Sanofi et av verdens ledende farmasøytiske selskaper.

Oppdatert: august 26, 2009