Aabakken har vært leder for Sanofis vaksineavdeling siden 2017, og har arbeidet innenfor ulike terapiområder i legemiddelindustrien i 32 år.

  • For meg vil det være viktig å fortsette arbeidet med å sikre best mulig tilgang til de legemidler og vaksiner som Sanofi har i Norge, sier Aabakken.

Videre utdyper han at han ønsker å være aktiv i arbeidet med å jobbe for best mulig rammebetingelser for legemiddelindustrien totalt sett i Norge.

Aabakken vil fortsatt ha ansvar for Sanofis vaksineavdeling i Norge, Danmark og Island.

  • Sammen med alle våre dyktige ansatte i Sanofi gleder jeg meg til å jobbe for hele Sanofis portefølje, og videreføre det gode arbeidet som allerede er blitt gjort for Sanofis rolle som legemiddelselskap i Norge, understreker Aabakken.

Aabakken ble ny daglig leder 1. mars, etter at Britt Moe Flatla har valgt å søke nye muligheter utenfor Sanofi, etter mer enn 18 år i selskapet.

  • Jeg vil benytte anledningen til å takke Britt for sin mangeårige innsats for selskapet vårt. Hennes engasjement for pasienter, og spesielt pasienter med genetisk sjeldne sykdommer er noe som har imponert meg i mange år. Det er noe av det jeg nå skal videreføre, avslutter Aabakken.

Om Sanofi

Vi er et innovativt, globalt legemiddelfirma som er drevet av å søke etter vitenskapelige mirakler for å forbedre menneskers liv. Medarbeidere på tvers av mer enn 100 land arbeider dedikert mot felles mål. Vi tror på at vår banebrytende forskning og produksjon, drevet av data og teknologi, har potensiale til å forandre den medisinske behandling og gjøre det umulige mulig for millioner av mennesker verden over. Vi forsker, utvikler og leverer potensielt livsendrende behandlingsmuligheter og livreddende vaksinebeskyttelse, mens vi setter bærekraft og sosialt ansvar i sentrum for våre ambisjoner. Sanofi Norge har cirka 70 ansatte.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram og LinkedIn eller les om oss på www.sanofi.no

Pressekontakt

Per Harald Aabakken
Daglig leder
per.aabakken@sanofi.com
+47 909 82 908


Bjørn-Kristian Svendsrud
Samfunnskontakt
bjorn-kristian.svendsrud@sanofi.com
+47 976 65 324