Hjerte og kar sykdommer

Hjerte- og kar sykdommer

Nesten alle kjenner noen med en hjerte- og karsykdom. Det er ikke så rart, for i Norge har over 1 million mennesker hjertesvikt, hjerteinfarkt, hjerteflimmer eller andre tilstander som krever behandling.

Hvem får hjerte- og karsykdom?
De største risikofaktorer for å utvikle en hjerte- og karsykdom er røyking, høyt kolesterol, diabetes og høyt blodtrykk. I tillegg kommer arvelige faktorer, inaktivitet, overvekt og alkoholinntak.

Hvilke former for hjerte- og karsykdom finnes?
Det finnes en rekke vanlige og mindre vanlige hjerte- og karsykdommer. Av de vanligste er hjerteflimmer, åreforkalkningssykdommer, hjertesvikt og hjerneslag. Arvelige sykdommer kan føre til høyt kolesterol, hjertesvikt og alvorlige hjerterytmeforstyrrelser, men er sjeldnere.

Hva skal man gjøre dersom man har en hjerte- og karsykdom?
Det er mange ting man kan gjøre for å forebygge og behandle disse sykdommene, og både livsstilstiltak og legemidler har en viktig plass. Det viktigste er at man snakker med legen sin og følger de rådene hen gir.

Nyttig informasjon om forebyggelse av hjertesykdom

En prat om hjertevennlig kosthold
Se spennende og lærerik samtale om hjertevennlig kosthold. Ekspertene diskuterer blant annet myter og fakta rundt hjertevennlig kosthold og svarer på spørsmål du lurer på.

X

Vi bruker informasjonskapsler for drift/optimering av nettsidene våre. Informasjonen som samles inn, brukes til analytiske og markedsføringsmessige formål.
Hvis du fortsetter å bruke nettstedet vårt, samtykker du i vår bruk informasjonskapsler. Du kan når som helst trekke ditt samtykke tilbake. Hvis du vil vite mer om våre informasjonskapsler og hvordan du sletter dem, kan du lese våre Retningslinjer for bruk av informasjonskapsler og Retningslinjer for databeskyttelse.

OK