Smerte

Smerte

Smerte er en ubehagelig opplevelse som forbindes med skade, eller noe som oppfattes som skade, i en del av kroppen. Smertefølelsen er subjektiv, det vil si at samme utløsende årsak kan gi varierende grad av smerte hos forskjellige individer.1

Sanofi tilbyr Paralen som brukes ved mild til moderat hodepine hos voksne og barn over 12 år, tilgjengelig reseptfritt i alle apotek.3

Hva er hodepine?2

8 av 10 personer har hatt hodepine i løpet av det siste året, og ca. 5% angir å ha hodepine en eller flere ganger i uken. Spenningshodepine er den dominerende årsaken til hodepine.

Hodepine er i de fleste tilfeller en ufarlig lidelse som effektiv lindres med lette smertestillende midler.

Du kan lese mer på felleskatalogen.no.

Paralen
Paralen

Paralen brukes ved mild til moderat hodepine, hos voksne og barn over 12 år. Paralen er et smertestillende, febernedsettende og betennelsesdempende legemiddel.

Paralen inneholder tre virkestoffer: paracetamol, acetylsalisylsyre (ASA) og koffein.

  • Acetylsalisylsyre lindrer smerte, er febernedsettende og betennelsesdempende.
  • Paracetamol lindrer smerte og virker febernedsettende.
  • Koffein motvirker symptomer på utmattelse og fremmer mental motivasjon og ytelse. Koffein forkorter også tid til effekt og forsterker også effekten av ASA og paracetamol.

Denne kombinasjonen av virkestoffer har additiv effekt som smertestillende og febernedsettende legemiddel, og reduserer også mengden smertestillende som trengs.

Paralen skal ikke brukes hvis du har eller har eller hatt sår i mage-tarmkanalen, har eller har hatt mage eller tarmproblemer, har nyre-, hjerte- eller leverproblemer. Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemidlet dersom du er gravid og mindre enn 6 måneder på vei. Du må ikke bruke Paralen hvis du er mer enn 6 måneder på vei.

X

Vi bruker informasjonskapsler for drift/optimering av nettsidene våre. Informasjonen som samles inn, brukes til analytiske og markedsføringsmessige formål.
Hvis du fortsetter å bruke nettstedet vårt, samtykker du i vår bruk informasjonskapsler. Du kan når som helst trekke ditt samtykke tilbake. Hvis du vil vite mer om våre informasjonskapsler og hvordan du sletter dem, kan du lese våre Retningslinjer for bruk av informasjonskapsler og Retningslinjer for databeskyttelse.

OK